5 september 2019

Watskebeurt Down Under? Dries en Sam on fire!

Wanneer het warm zomert in België, ligt er verse sneeuw aan de andere kant van de wereld. Daar trekken onze elites dan ook graag naartoe. De beste voorbereiding op het seizoen maak je Down Under, Australië en Nieuw Zeeland is dan 'the place to be'. De Winter Games NZ gaan door van 23 augustus tot en met 7 september. Van langlauf, naar super-G, van freestyle naar freeride tot zelfs curling. Alle mogelijke wintersporten komen aan bod in Queenstown.
Queenstown is dan ook de wintersporthoofdstad van Nieuw Zeeland. De eerste wedstrijden gingen allen door in het skigebied Coronet Peak, de laatste te Cardrona. Als je ooit in je leven de opportuniteit hebt om Nieuw Zeeland te bezoeken, niet twijfelen. Het is een prachtig land en het zuidereiland krioelt van de sport-hotspots.

Sam Maes, Dries Van den Broecke, Tom Verbeke, Armand Marchand en Antoine Raskin zaten de maand augustus ijverig te trainen in Nieuw Zeeland. De nationale kampioenschappen te Coronet Peak (Queenstown) zijn altijd een goede meetstaven om te kijken waar men staat in het begin van het seizoen. Daarna vinden de Winter Games NZ plaats in de hele regio van Queenstown, met wedstrijden in Coronet Peak en Cardrona.
(onze freestyle snowboarders zien we ook in actie in Cardrona)

Onze Belgen lieten alvast enkele goede tijden noteren. De medailles werden vlotjes bij elkaar geskied.
Dikke proficiat! Dit smaakt naar meer.

Giant Slalom - 12 augustus - nationaal kampioenschap Nieuw Zeeland

Een opwarmertje van formaat.

Slalom - 13 augustus - nationaal kampioenschap Nieuw Zeeland

Dries Van den Broecke met een zeer sterke prestatie pakt goud op de slalom!
Way to go Dries!

Armand Marchant stond mooi te pronken op plaats 3. Belgium on top!
Sam en Tom konden spijtig genoeg de 2e run niet afmaken.

Super-G - 27 augustus - Winter Games NZ - Australian New Zealand Cup

Éen Belg aan de start, één Belg op het hoogste schavotje. Armand Marchant zijn comeback is een feit!
Er ging nog een 2e Super G door die dag, waarop Armand een 5e plaats wist te bemachtigen.

Giant Slalom - 30 augustus - Winter Games NZ - Australian New Zealand Cup

Sam Maes zijn favo discipline! En jaaaa-wel! Goud!
Down Under is hij altijd wel beetje favoriet, vorig jaar klopte hij iedereen en nam hij heel wat medailles mee naar huis. Dit jaar een sterke tegenstand en weet hij toch op de reuzenslalom wederom te scoren.
Ge-fe-li-ci-teerd Sam!

Dries strandt op de 17e plaats, nog steeds een goed resultaat voor deze slalom-guru.

Armand gaf op en kwam niet aan de start van run 2.

Giant Slalom - 31 augustus - Winter Games NZ - Australian New Zealand Cup

Dries kwam nog in actie, en sloot af met een 12e plaats tijdens deze reuzenslalom wedstrijd.
Bueno! Trainingstage completed!

Slalom - 1 september - Winter Games NZ - Australian New Zealand Cup

En dan terug naar slalom. De data liggen zo dicht op elkaar, dat het een enorm drukke kalender geeft, wat normaal is tijdens een Nations Cup.

De vermoeidheid slaat duidelijk toe. Tom Verbeke kon zich niet plaatsen en werd gediskwalificeerd tijdens de 1e run. Dries eindigt op een 35e plaats, met een foutje in run 2.
Sam Maes kroop naar plaats 14 en Armand Marchant kwam het beste voor de dag van onze Belgen en behaalde een bronze medaille.

Slalom - 2 september - Winter Games NZ - Australian New Zealand Cup

Nog een kans om te schitteren!
Dat geeft Armand Marchant blijkbaar terug vleugels want hij doet een dubbeltje. 3e plaats voor hem.
Kuddo's aan Tom Verbeke die onder de 40 FIS punten skiet en een 24e plaats bemachtigt. De concurrentie was duidelijk hard.
Sam ging er uit in run 1 en Dries in run 2.

Giant Slalom - 4 september - Mount Hotham (AUS) - Australian New Zealand Cup

Even de vlieger op richting Australië wanneer de wedstrijd werd verplaatst naar Mount Hotham.
Dries Van den Broecke skiet een mooie 6e plaats en Tom Verbeke wordt 26e.

Slalom - 5 september - Mount Hotham (AUS) - Australian New Zealand Cup

De boys binden terug de kleine radius aan. Dries Van den Broecke stelt eeen continue vorm vast en eindigt plaats 4. Tom Verbeke vestigt zich op plaats 16. Well done guys.

CUP STANDINGS ANC

Armand Marchant bereikt een mooi eindresultaat met een 3e plek in de overall standing, van een comeback gesproken! Er werd geweldig geracet Down Under!