6 oktober 2018

Wie werd Belgisch Koning(in) van onze Indoorpistes?

Voor de 8e keer werd het Belgisch Kampioenschap Indoor Alpine georganiseerd op de FIS gehomologeerde piste van Snow Valley. Met z'n 350m de perfecte run om een Parallel Slalom te skiën.

Om 10:00 uur ’s morgens startten de kwalificaties. Elke renner werkte 2 runs in een pro-slalom af. Zijn/haar beste tijd werd in rekening werd genomen. De 8 snelste renners in de categorieën U10, U12, U14, U16, U18, U21 en Senioren/Masters stroomden door naar de finalerondes. Wat een spektakel!

Gekwalificeerden per categorie Dames - Heren - pdf

Vanaf de kwartfinales werd het parallel slalom formaat gehanteerd dat borg staat voor spectaculaire één-tegen-één wedstrijden. De renners skiën telkens 2 runs tegen dezelfde tegenstander, waarbij het tijdsverschil na de 1e run automatisch tot een maximum van een halve seconde werd gereduceerd. Hierdoor kreeg de verliezer van de 1e run in de 2erun nog alle kansen om deze halve seconde goed te maken.

Bij de toeschouwers hing de spanning evenzeer in de lucht als bij de racers. Voor de gelegenheid konden deze toeschouwers op de piste genieten van de wedstrijd en met een drankje in de hand hun renners luidruchtig en sfeervol aanmoedigen.

Na wedstrijden met ex aequo’s, constante positiewisselingen en renners die met luttele honderden seconden doorstroomden naar de volgende ronde, kroonden 14 renners zich tot Belgisch Kampioen Indoor in hun categorie.

Heren - pdf

Van deze Belgische Kampioenen mochten zowel bij de Dames als bij de Heren de 2 Belgische Kampioenen met de snelste gecumuleerde tijden in de finale van hun respectievelijke leeftijdscategorie zich met elkaar meten in een Super-Finale.

In deze Super Finales kroonden Sara Roggeman (Skiclub de la Vallée) , die na 2 runs met amper 12 honderdsten van een seconde won van de 3 jaar jongere Nore Kerkhofs (Skiclub Snow Valley), en Basile Lefèvre (Promosport), die de maat nam van Sam Greefs (Skiclub Snow Valley), zich tot OVERALL Belgisch Kampioen Indoor. Hierdoor mochten zij elk de wisselbeker voor 1 jaar mee naar huis nemen.

Resultaten Superfinales

SUPERFINALE Dames - pdf

Heren - pdf
Podia per club Clubs - pdf

Foto's

Fan van statistieken?

Er namen 146 renners deel aan het BK Indoor waarvan 63 Dames en 83 Heren. Er deden 12 clubs mee waarvan Skiclub Snow Valley met 52 renners en Skiclub WeSki met 25 renners samen instonden voor de helft van de deelnemers.

Bij de prijsuitreiking was Skiclub Snow Valley de grote slokop met 22 van de 41 podiumplaatsen (waarvan 9 x goud, 9 x zilver en 4 keer brons), met op de 2e, 3e en 4e plaats een ex aequo voor Skiclub de la Vallée, Skiclub WeSki en de Koninklijke Skiclub Zondal die elk 3 bekers wegkaapten.